Akari se pomalu loučí, aby mohlo vzniknout něco nového. Poslední kousky můžete najít v Tvorba Store na Letné.

KAMAkari, sukně za odměnu a její cesta

Narodila jsem se v období Velkého stěhování sukní. Jsem pyšná na svůj český, konkrétně letenský původ. Vznikala jsem s radostí, spoluprací dvou českých značek KAMA a Akari. A tak mám maminky vlastně dvě: Kláru Šmakalovou, která mě vymyslela a nakreslila a Mahulenu Pertlovou, ředitelku a zakladatelku rodinné firmy KAMA. Ale abych nepředbíhala…

IMG_2480


Na počátku bylo přání zákaznic, které chtěly hřejivou sukni na zimu. Jenže nic není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Teprve když Klára navštívila výrobnu KAMy, věděla, že mě konečně má komu svěřit a že mě u nich udělají opravdu poctivě a podle jejích představ.

unnamed2
Nejdřív ze všeho se vybíral způsob pletení a materiál. Tady jsem se sebou opravdu spokojená. Z poloviny obsahuju merino vlnu a z poloviny akryl, obojí rakouské značky Schoeller pocházející z vlny certifikované známkou Bluesign (při mé výrobě se tedy neplýtvá vodou a dbá se i jinak na životní prostředí a na pracovní podmínky lidí, kteří se o mě starají).

unnamed4unnamed5
Potom se Klára vrhla na návrhy. Vytvořila první skicy, které v KAMě převedli do vzoru a otestovali - aby se vědělo, jestli budou na látce fungovat. Upletli mě na pletacích strojích, ošetřili párou, abych se krásně vyrovnala a švadleny mě sešily do konečného střihu. A moje prototypy byly na světě!
Mám dvě tváře, jemnou a citlivou růžovou a trošku divočejší s modrým vzorem. Klára si obě vyzkoušela, a protože byla nadšená stejně jako já, už se šije spoustu mých sester, které mohou v zimě hřát i vás.

unnamed1unnamed3
Tak to je můj příběh. K dostání budu v Akari obchodě již brzy. Přijďte si pro mě a můžete napsat pokračování mého dobrodružství.


Jak vypadáme my už víte. Takhle zas vypadají Pertlovi:)

A mrkněte taky na další krásné věci, které v KAMě vyrábí: http://www.kama.cz/

Pertlovi

rodina Pertlových, foto: Tomáš Krist

Zpět do obchodu