Akari se pomalu loučí, aby mohlo vzniknout něco nového. Poslední kousky můžete najít v Tvorba Store na Letné.

Moje Akari těhotenství a mateřství

V období těhotenství a v průběhu mateřské se musíme přizpůsobit novému životnímu stylu, změnám jídelníčku i omezení osobní svobody v rozsahu, na jaký jsme byly dříve zvyklé. Co se ale zásadně měnit nemusí, je způsob, jak se oblékáme.

Osobně jsem si vystačila s dvěma těhotenskými kalhotami, volných topů jsem měla plný šatník. Mnohem pohodlnější však pro mě bylo během těhotenství nosit sukně. Ty od Akari jsou v tomto směru nedostižné. Vysvětlím proč.

Vyzkoušela jsem si na vlastní bříško, že v těhotenství jsou nejpohodlnější balónovky jako Supercomfy, mé oblíbené Lišky nebo aktuální limitky Melouny a Unicorns. Ty všechny totiž mají v pase pružný pruh lykry, který krásně obepne bříško, ale nikde neškrtí. Na rozdíl od kalhot, sukní s pevným pasem a zrádných sukní s gumou v pase, jejichž zdánlivě neškodný tlak či mírné škrcení v oblasti břicha není právě nejvhodnější.

Proč si v tomto období, které je samo o sobě spojeno s notnou dávkou nepohodlí, ještě přitěžovat. Navíc jsem kvůli nevolnostem nesnesla na břiše opravdu nic kromě lykrového pohlazení.

_SMK87541
Protože mi vyšel pupík na zimu, musela jsem si koupit speciálně tvarované punčochy, ale v létě se dá za nákup předražených kousků do dočasného těhotenského šatníku dost ušetřit a nosit jen sukně a volné šaty, které po porodu nepřestanou být aktuální. Při manipulaci s kočárkem doporučuju délku sukně nad nebo těsně pod kolena. Při svém prvním a posledním pokusu svézt kočárek po rampě ze schodů u nás před domem v dlouhé sukni jsem málem zabila sebe i dítě. Poučena od té doby nosím jen sukně kratší.

_DSC6753
V poslední době mám pocit, že trávím čas v trvalém předklonu. Té sukně já se ale nevzdám! A pro tyhle příležitosti se na podzim chystá novinka: kraťasová varianta  sukně Supercomfy, v Akari žargonu nazývaná Sporty. Můžete se pak shýbat nad kočárkem a dovádět na hřišti stejně jako to vaše malé děcko bez obav z odhalených půlek.


Musím končit, protože ten můj drobek už se vzteklí, že se mu dostatečně nevěnuju. Tak přeju pohodové těhotenství a hodně radosti s vašimi ratolestmi. A pamatujte si, i když jste se stala maminkou, neznamená to, že přestanete být sama sebou...
Katka F.

Zpět do obchodu