Akari se pomalu loučí, aby mohlo vzniknout něco nového. Poslední kousky můžete najít v Tvorba Store na Letné.

Óda na sukně

Co nás baví na sukních aneb óda na sukně

Napadá nás hned několik důvodů, proč nosit sukně. Chytře střižená sukně s sebou totiž přináší řadu nesporných výhod. Skryje nedostatky jako široké boky, velký zadek nebo silnější stehna (a to mluvíme ze zkušenosti). Byla vynalezena pro ženskou postavu a přirozeně jí lichotí. Zvýrazní pas a odhalí vaše přednosti. Stačí se poradit u nás v ateliéru, který střih je pro vás ten pravý.

Kromě toho, že sukně ukazuje vaše nohy, obrací pozornost k vašim botám. Spousta žen neodolá krásným botám (je to ostatně velice důležitá součást každého outfitu), ale potom jim ubírá na lesku tím, že je skryje pod nepoddajné vrstvy kalhot. Jaká škoda! Právě pomocí vhodně zvolené obuvi doladíte k dokonalosti skvělé vlastnosti sukně jako její univerzální charakter a nekonečnou variabilitu.

V originální sukni, která vám padne jako ulitá, se budete cítit sama o sobě jedinečná, tak proč ten skvělý pocit omezovat jen na návštěvu divadla? Jiného efektu docílíte botami na vysokém podpatku, jiného dojmu oxfordkami a zcela odlišný způsob nošení umožňují botasky nebo conversky. Sukně od Akari jsou důkazem této volné kombinovatelnosti. Můžete v nich jít na večeři do luxusní restaurace, na svatbu, na rande i na procházku do parku.

Možná jste si všimli toho drobného detailu, že nežijeme v 18. století a už dávno neplatí rokokové pravidlo, že sukně musí být komplikovaná. Naopak, nové střihy sukní se stávají synonymem pohodlí.  Hlavně širší sukně v délce nad kolena poskytuje své nositelce neomezený pohyb, příjemný pocit volnosti a vzdušnosti, který oceníte zejména v parných dnech. Ani snad nemusíme zmiňovat, jakým komfortem je odskočit si na toaletu v sukni ve srovnání třeba s tolik moderním overalem.

Máme vyzkoušené, že sukně není druhem oblečení omezeným pouze na jedno roční období. I když se prvoplánově nabízí pro letní skotačení u vody, ukazuje se, že až se zima zeptá, co jsme dělaly v létě, odpověď je nasnadě. Nosily jsme sukně a ani přes zimu na tom nehodláme nic měnit. Ruku na srdce, opravdu vás džíny v mrazivém počasí spolehlivě zahřejí? Nebo spíš přimrzají k vašim stehnům a vy je proklínáte? A co teprve hit letošní zimy - kalhoty “slušivě” nastrkané do zimních bot nad kotníky? Není lepší navrstvit na sebe punčochy a legíny a obout elegantní vysoké kozačky k sukni nad kolena? Osobně nedáme v zimě dopustit na teplé punčocháče s pletenou šálou ve stejné barvě v kombinaci s hřejivými návleky.

Shrnuto a podtrženo: v sukni ukážete světu svoje přednosti a podtrhnete svoji ženskost. Všimli jste si toho rozdílu, když si na sebe vezmete lichotivý střih sukně místo obyčejných kalhot? Muž za pultem v bageterii se na vás usměje tak nějak nenuceně a obslouží vás přednostně, elegán v saku vám podrží dveře a řidiči mužského pohlaví zastavují na přechodech, aby vás pustili a (nebudeme si nic nalhávat) dobře si vás zblízka prohlédli. A to jsou jen některé z průvodních jevů nošení této sofistikované části šatníku. Sukně k ženě prostě patří od nepaměti, může se stát účinnou zbraní v boji o genderovou převahu, ale hlavně prokazatelně dodává ženám sebevědomí. Nepřipravujte se o ten skvělý pocit!

Zpět do obchodu