Akari se pomalu loučí, aby mohlo vzniknout něco nového. Poslední kousky můžete najít v Tvorba Store na Letné.

Nebuďte béčka, noste áčka!

Nebuďte béčka, noste Áčka!

 

Áčková sukně má nejklasičtější a nejuniverzálnější střih, což ji předurčuje ke každodennímu nošení stejně jako k oslavě významnějších událostí. Dobře se vyjímá v koncertních sálech, na akademické půdě před komisí, na svatbě kamarádky i na narozeninové party. Áčkových střihů máme v Akari celou řadu a každý je v něčem speciální. Stačí si jen vybrat

_DSC2546

Ať už jste ve škole měla štěstí a patřila mezi Áčáky, nebo jejich rivaly béčáky, případně jste nedej bože spadala do ještě podřadnější třídy (já byla D:)), školní škamna jsou již minulostí a nikdo se Vás obvykle neptá, do jaké třídy jste chodila. V dospělosti záleží jen na Vás, do jaké skupiny se zařadíte. My v Akari hlasujeme jednoznačně pro Áčka a myslíme si, že šatník žádné ženy se neobejde alespoň bez jedné Áčkovky..

_DSC0167

Áčková sukně totiž lichotí ženské postavě, zdůrazňuje její přirozenou siluetu, zvýrazní pas a skryje silnější stehna i širší boky. To je také jeden z důvodů, proč si Áčkovou sukni vybrala naše zákaznice Veronika, která říká: „Áčkový střih je nejlepší, protože má šmrnc, cítím se v něm žensky, ale zároveň neskutečně pohodlně.“ Pokud Vám nevyhovují balónové sukně, pak je Áčkový střih stvořený přesně pro Vás. Troufáme si tvrdit, že když Bůh tvořil ženu, měl na mysli právě Áčkovou siluetu. Takže která Áčkovka bude Vaší vyvolenou?

_DSC7304-2

Absolutním bestsellerem několika sezón je Áčková Tricolora z bavlněného saténu. Další oblíbenou sukní je její hravá varianta - Áčkovka Stripes and pockets – zábavná sukně s kapsami a proužkovaným lemem. Námořnické duše a volání dálek uspokojí celá pruhovaná Áčkovka Hello, sailor!. Praktická žena ocení naši chytře řešenou Leicu, vpředu kratší a vzadu delší, takže ohýbat se k ratolesti na pískovišti už nebude problém. Protože v jednoduchosti je krása, můžete si vybrat naši Áčkovou novinku Basic z lehkého italského šifonu ozvláštněnou autorskými potisky s aktuálními podzimními motivy v limitovaných edicích. Pro náročnější zákaznice, které chtějí zapůsobit na své okolí, jsme připravili nádherně objemnou Cosmique s vesmírným leskem. Kolová Áčková sukně s kapsami z látky podobné neoprenu v sobě spojuje moderní materiál s klasickým pojetím luxusu v dobách dávno minulých.

DSC_5855

Dovolte nám proto malou historickou exkurzi. Áčkový střih prošel během století množstvím proměn a úprav. Termín A-line mu byl dán v souvislosti s módním střihem, který byl prosazován mágem francouzské Haute Couture Christianem Diorem. Období jeho největší slávy tedy spadá do 50. a 60. let 20. století. Naopak v 80. letech minulého století upadl v nemilost a ženy měly tendenci svou siluetu spíše skrývat v beztvarých pytlovitých oděvech. Ani osmdesátkám se ale nepodařilo zcela vymýtit historií prověřenou A-linii, jejíž obliba opět vzrůstá. Vždyť od 16. století se k nám na evropském kontinentu Áčkový střih vrací v pravidelných intervalech. Znovuobjevte eleganci v Áčkové sukni Akari!

Zpět do obchodu