Akari se pomalu loučí, aby mohlo vzniknout něco nového. Poslední kousky můžete najít v Tvorba Store na Letné.

Tváře ženy

Kolik tváří má žena, tolik sukní vyrábíme

Ženská krása má mnoho podob. Existuje tolik možných kombinací ženského vzhledu, až z toto jde hlava kolem (nejen mužům). A to ani nemluvíme o tom, jakými proměnami může projít jedna jediná žena. Nerady bychom urazily muže, ale jejich možnosti jsou v tomto směru poněkud omezené. Proto nás v Akari mrzí, že ženy po celém světě zvolily mužskou uniformitu.

Technický pokrok má i své stinné stránky. S rozvojem automobilismu a s proměnou role ženy ve společnosti se začal ve 30. letech minulého století proměňovat i ženský šatník. Chápeme, že z praktických důvodů nebyla sukně nikdy vhodným lyžařským úborem, ale jinak ženy dříve ve speciálně upravených sukních řídily motorová vozidla i sportovaly. Mezi ženami se však stále více prosazoval hlas volající po rovnoprávném postavení žen s muži. A sukně se zcela právem stala symbolem ženskosti. Ikony tehdejší doby jako například Marlene Dietrich začaly provokativně nosit pánské kalhoty. A přesto (nebo možná právě proto), že v kolébce módy ve Francii bylo jejich nošení zpočátku zakázáno zákonem, ženy postupem času stále více upřednostňovaly kalhoty, a vzdaly se tak paradoxně té části oblečení, díky které měly nad muži navrch.

Sukně se neprávem staly okrajovým kouskem šatníku určeným k příležitostnému nošení na jim vyhrazených událostech. Tento novodobý mýtus se tým Akari rozhodl zbořit! Kalhoty totiž nikdy neposkytnou ženě takovou variabilitu jako sukně. A kromě bezpočtu střihů odpovídajících bezpočtu ženských podob, máme dnes tolik možností, jak sukně nosit a s čím je kombinovat...

Ve světě módy už dávno neplatí zkostnatělá pravidla dob minulých. Razí se motto, ať si nosí, kdo chce, co chce. Dříve se možná tvrdilo, že k sukni lze nosit pouze určitý typ obuvi, a tak mnoho žen volilo v zájmu pohodlí svých chodidel raději kalhoty, ovšem kdo dnes tvrdí, že se k sukni nehodí tenisky, je out. Dokážeme vám, že conversky jdou k sukni zrovna tak jako jehlové podpatky. Záleží jen na vás, jakou ze svých tváří zrovna chcete světu ukázat. Podle toho, co vás ten který den čeká, si vybíráte styl, ve kterém se budete cítit dobře. Sukně vám umožňuje být romanticky rozevlátá stejně jako profesionálně upjatá. Volbou barevných doplňků si sama určujete, zda budete tentokrát pastelově něžná, bláznivě veselá, nebo klasicky elegantní. Ať už chcete být za dámu, odvážnou školačku, nebo miss sporty and casual, sukně je neuvěřitelně proměnlivá a přizpůsobivá. Pojďte s námi ukázat světu, že sukně jsou zase v kurzu!

Zpět do obchodu