Akari se pomalu loučí, aby mohlo vzniknout něco nového. Poslední kousky můžete najít v Tvorba Store na Letné.

Rozhovor s Klárou...po 10 letech

Akari si za poslední rok prošlo řadou změn. A už dlouho nebyl rozhovor, zkonstatovaly jsme s Klárou. Tak tady je… Aneb jak si povídaly dvě matky a milovnice sukní… ☺

_DSC6590_1
Kláro, jaká je Tvoje filozofie, koncept značky Akari?
Jsou asi dva hlavní body, kterých se snažím držet a bez kterých si myslím, že by to nešlo. Nebo teda Akari by bez nich nebylo tím, čím je. Jednak dělat sukně tak, abych je chtěla sama nosit. Kteroukoli z nich. A druhak dělat věci tak, aby si, pokud to jen trochu jde, zákaznice řekly: hustý! A ne jen: ok.


S tím souvisí, že v Akari se při nákupu cítí člověk jinak než u většiny ostatních českých designových firem. Zakládáš si na vstřícném přístupu k zákaznicím, v čem je specifický?
Snažíme se, aby to, co si u Akari koupíš nebyla jen sukně, ale i servis. Pocit, že se o tebe postaráme i potom, co zaplatíš a začneš sukni nosit. Snažíme se s holkama co nejvíc říkat, že něco jde - vymyslet, jak by to v našich podmínkách mohlo jít a neříkat rovnou ne.

_DSC1144_1
Když srovnáš skromné začátky a dnešní stabilní pozici na poli českých designerů, v čem vidíš největší posun Akari?
Ve všem:) Snad kromě toho přístupu k zákaznicím. Ten (aspoň doufám, že by se mnou souhlasily) jsem se snažila takhle držet už od začátku - naopak to vlastně je těžší a těžší, udržet si individuální přístup k zákaznicím, teď když je Akari větší. Jinak to teda ze začátku byl dost krutopunk. Prvních pár sukní bylo zevnitř hodně vtipnejch.


Co tím myslíš? ☺
No na právech nás techniku šití moc nenaučili:). Myslela jsem to dobře, ty první sukně dokonce drží doteď, ale že by to bylo moc elegantní šití, to fakt ne…


Akari už dávno nenabízí jen sukně? O co konkrétně se rozšířila nabídka Akari a proč?
Vždycky to jsou kousky, co mi zrovna chybí, takže teď to byla pikniková deka (na tu jsem fakt hrdá, myslím, že se zvlášť funkčně povedla) a taková široká trička, co se dají nosit i v těhotenství a při kojení, aniž by člověk musel přestat být elegantní a vzápětí je vyhodit…


Oblečení, které navrhuješ, sama nosíš. Jaký je momentálně Tvůj nejoblíbenější kousek?
Tričko “No jo no”:)

IMG_4336_1
Jak se Ti pracuje se dvěma malými dětmi? Máš nějaký tip pro mámy podnikatelky?
No starší Albert už vlastně není vůbec malý (v porovnání s Belou je přímo obrovský:)), takže s ním se už dá dělat cokoli, navíc je dopoledne ve školce. A Bela je zatím zase maličká, takže většinou spí nebo si něco brouká. Zeptej se za půl roku:)


Máš nějaký cíl, nesplněný sen, kterého bys s Akari ještě chtěla dosáhnout?
Je to možná nuda, ale mně by se líbila stabilita. Akari začalo s nadšením, jako koníček - a já bych moc chtěla, aby se mi to nadšení dařilo udržet.


To se, myslím, daří… ☺ Co plánuješ na příští sezónu? Na co se můžeme těšit v roce 2019?
Bude to výroční rok, moc se těším. Je to už 10 let, co Akari existuje, tak připravujeme nějaké změny - posuneme se i trochu výš po těle…


Neplánuješ po letech třeba zase nějakou Akari módní přehlídku?
Dobrá otázka! Plánuju ji už několik let… Třeba se k tomu už konečně dostanu.


Tak se budu těšit na přehlídku u příležitosti výročí Akari. ;) Děkuji za rozhovor!
Katka F.

Zpět do obchodu